Om Manou

Meningen med det hele

Lige siden jeg var barn har jeg været fascineret af modens sprog. Jeg mindes min tyggegummi lyserøde sweatshirts med tilhørende miniskirt. Når jeg hoppede i det bløde pastelfarvede sæt ændrede jeg mig. Jeg fik det bedre, verden blev et lysere sted og jeg kunne gøre alt hvad jeg satte mig for.

Med andre ord; jeg indså ganske tidligt hvordan vores fysiske beklædning påvirker både vores indre mentale tilstand og måden omverdenen opfatter os på.

Mode og hvordan vi klæder os gennemsyrede alt hvad jeg tænkte på. Jeg analyserede mennesker omkring mig og anså mig selv som en eventyrrejsende, der skulle aflægge rapport omkring menneskelig interaktion gennem beklædning. Det blev til en lang række af observationer og konklusioner, som for alvor fik liv og tyngde på Roskilde Universitet hvor jeg studerede psykologi og kommunikation. Resultatet blev afhandlingen “Jeg klæder mig på -ergo er jeg”, der efterfølgende blev inspiration for min bog “Robust Mode”.  

Efter flere års nørderi på sidelinjen af mit “rigtige arbejde” besluttede jeg mig for at tage nørderiet seriøst og indså, at det var i moden jeg hørte hjemme. En erkendelse der altid har eksisteret inde i mig, men som jeg  havde valgt at overhøre, da jeg ikke kunne se mig selv i modebranchen. Min vinkel og min passion lå nemlig et andet sted end det at kunne opremse samtlige franske designere og huske at klæde sig i de nyeste trends.

Min begejstring lå et andet sted. Nemlig i spændingsfeltet mellem mennesker og mode. Det er her naturen møder kulturen, og det er her magien virkelig opstår. Jeg dykker derfor ned i videnskaber og områder som psykologi, sociologi, neuroscience, kommunikation og forbrugeradfærd.  Samtlige områder berører mode, men på et langt dybere plan end de fysiske lag. 

I min TED talk “Are you wearing your future”?  

illustrerer jeg hvorfor mode er vigtig for mennesker og hvordan vi kan anvende den til at skabe et bedre liv for os selv. 

Nu havde jeg for alvor åbnet Aladdins hule for modens mystik og det medvirkede til at jeg i 2015 stiftede virksomheden Manou Messmann, hvor jeg nu begav mig ud i modens verden på fuld tid. 

Sidenhen har jeg arbejdet med brands, universiteter og virksomheder, der alle har et ønske om at lære forbrugeren og fremtiden inden for mode bedre at kende.

Idag tilbyder jeg viden gennem foredrag, forelæsninger, e-bøger, fysiske bøger, artikler og workshops. 

På den private front afvikler jeg i ny og næ små eksperimenter, som “Det store tøjeksperiment”, hvor jeg i 365 dage ikke havde det samme tøj på, men udelukkende skulle genanvende mit eksisterende garderobetøj på forskellige måder. 

Tøjeksperimentet blev beskrevet i Politikken (læs nedenfor)  http://politiken.dk/forbrugogliv/art5889313/Manou-har-brugt-sit-gemte-og-glemte-tøj-i-323-dage 

Og blev derudover vist i Go´Aften Danmark. 

Alt i alt har I med en ægte tøj-nørd at gøre, når I møder mig. Jeg tager mode seriøst og ønsker at løfte moden til et højere niveau, så vi kan skabe en respekt omkring mode og dermed skabe en sundere produktion af mode samt et mere bevidst forbrug af mode.