Vi vil have kant!

Written by

Forleden faldt jeg over smykkefirmaet P.Hertz´ nye kampagne, men det var ikke på grund af deres smykker. Årsagen var derimod deres valg af model. Dette efterår har P.Hertz endnu engang valgt at gå mere utraditionelle veje, trods deres ellers meget traditionsrige virksomhed. De har valgt den tatoverede og næsten skaldede DJ Christel, som model for smykkefirmaet. Det er måske ikke umiddelbart den type kvinde vi normalt forbinder med juveler og kgl. Hofleverance, men netop derfor fungerer kampagnen så umådelig godt.Den genistreg P.Hertz har begået (for anden gang) kan alle brands lære noget af. Så hermed får I et lille indblik i P.Hertz´strategi og udførelse af dette års kampagne.

Normalt kræver det enorme summer at skabe markedsføring vi lægger mærke, men det lader til at det er lykkedes P.Hertz at skabe gennemslagskraft og effekt for langt mindre. Jeg har talt med kvinden bag den familieejede virksomhed P.Hertz, Berit Hertz, om hvorfor de har valgt en utraditionel model til deres kampagne og hvad de får ud af kampagnen.

 

 Smykker er også for de tatoverede

Som det første spørger jeg Berit om; Hvorfor de valgte en utraditionel model, fremfor en der var mere klassisk i sit udseende?

 ”Vi er en traditionel og klassisk butik, og netop derfor vil vi gerne gøre opmærksom på, at vi har smykker med kant. Smykker er for alle -også dem med tatoveringer”! 

Skærmbillede 2016-11-03 kl. 10.59.07

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Derudover fortæller Berit, at et af deres mål med kampagnen var at få folk til at stoppe op, og det lader absolut til at lykkedes. Vi forbinder ikke de klassiske smykker med en edgy model som Christel. Det betyder at vi, som iagttagere og forbipasserende, bliver overraskede. Vi ser simpelthen noget nyt. P.Hertz har tidligere formået at overraske. Sidste år anvendte smykkebutikken et homoseksuelt par til deres kampagne.

Skærmbillede 2016-11-23 kl. 10.06.54
Kampagnens slogan var: “Love is love is love” -Og det blev understreget perfekt af det homoseksuelle par.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mange blev overraskede, og ikke alle var lige begejstrede. Sådan er det, når man forsøger at rykke ved grænserne. Man deler vandende og det er P.Hertz helt afklaret med. De vil hellere tage stilling, stå stærkt og overraske, end at følge strømmen og blende så meget ind, at man ikke lægger mærke til dem. P.Hertz formår med deres opsigtsvækkende kampagner at rykke ved folks opfattelse af hvilken forretning de er og det betyder, at de konstant ser dem selv udefra og fornyer dem selv, på trods af, at erfaringen efterhånden sniger sig op på de 182 år…

 

Får fat i en ny målgruppe

En af årsagerne til, at en virksomhed som P.Hertz er oplagt at tage fat i som case, er at de i et kommunikativ perspektiv formår at skabe værdi på flere niveauer med denne kampagne. Først og fremmest sender de et signal til forbrugeren om, at de er anderledes end konkurrenterne og tør stå ved det. De er altså ikke bange for at skille sig ud og stå for skud. Men det, der er endnu mere interessant, er at de konstant formår at få fat i nye forbrugergrupper. Når de vælger en tatoveret kvinde, med næsten intet hår på hovedet tiltrækker de den gruppe af forbrugere, der ikke identificerer sig med de traditionelle idealer om skønhed. Og netop denne gruppe, af kvinder der er lidt anderledes end flertallet, når P.Hertz ud til både med billedet, men også med deres slogan:

“The go-getters, the adventure-seekers, the first-movers. Here’s to the strong mothers, the smart daughters, and the unity of sisters. Since 1834, P. Hertz has been creating one-of-a-kind collections for on-of-a-kind women. (Citat af P.Hertz på Instagram – @kglphertz).

Smykkefirmaet betragter dermed både smykker og kunder som unikke, og det stemmer godt overens med deres valg af model.

 

 Smykker til stærke og selvstændige kvinder

Jeg spørger Berit om, hvad en model som Christel kan tilføje P.Hertz. Og Berit forklarer, ”at Christel symboliserer den stærke og seje kvinde. Hende der kan selv og vil selv. Hun venter ikke på, at manden køber et smykke til hende. Hun køber det selv. Kampagnen er en hyldest til dem der tør selv, og det viser vi gennem en kampagne som denne”.

Kampagnen er med andre ord en hyldest til de kvinder der tør selv. Tør at gå foran og tør at være dem selv.

Skærmbillede 2016-11-23 kl. 10.10.16
“We can do it” -Og vi kan også købe smykker selv;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kundens behov i centrum

Selvom P.Hertz er kendetegnet ved tradition, 182 års erfaring og det gode håndværk, så er P.Hertz samtidig en virksomhed, der følger med tiden og ikke mindst kundernes konstant ændrede behov. Kunden er i centrum hos P.Hertz og det kan bogstaveligt talt ses gennem deres samarbejde med kunder, der skal have skabt nye smykker fra bunden. Her er der tale om co-creation. Kunderne er inde over processen fra valg af materiale, tilblivelse af design og helt til det færdige produkt. Et godt eksempel på, at glade kunder er kunder, der er blevet hørt og inddraget i processen. Co-creation er først nu ved at blive inddraget i designvirksomheder rundt omkring i verden, men både skræddere og guldsmede har længe anvendt konceptet. Kunden betaler selvfølgelig ekstra for at få tøj og smykker specialdesignet, men resultatet taler også for sig selv; Produkter der er 100% tilpasset kundens behov.

 

Smykker er bæredygtige

Udover at P.Hertz sætter en ære i at give den bedste service og kompetent vejledning, så tilbyder butikken mere end bare et produkt. Smykker er ifølge Berit meget mere end eksempelvis tøj, sko og tasker. Smykker holder hele livet og gerne i flere generationer. På den måde vidner smykket om alle de historier det har været øjenvidne til. ”Der er mange følelser og historier forbundet med smykker. Historien følger med smykket” udtaler Berit. Og det er både smukt, men i høj grad også bæredygtigt. At vi ikke udelukkende køber smykket for vores egen skyld, men også med henblik på at føre det videre til de næste (forhåbentlig lige så seje) generationer. Forhåbentlig kan vi en dag overføre kvaliteten fra smykker til tøjet, så vi i højere grad kan lade tøjet gå i arv, men lige så slidstærkt som smykker bliver det nok aldrig.