Derfor har du rygrad som en regnorm

Written by

Har du svært ved at holde slankekure længere end en uge? Går du kold ved tanken om at tage en lang videregående uddannelse eller har du været utro mere end en gang? Så kan det tænkes, at betegnelsen ”rygrad som en regnorm” har strejfet dine tanker, når du i en stille stund reflekterer over dine fejlslåede missioner eller måske en decideret mangel på ambitioner.

Skærmbillede 2016-04-21 kl. 09.24.31

 

 

 

 

 

Er du også vild med quick fixes?

Fortvivl ej! Du er hverken regnorm, dårligt begavet eller et ringere menneske end andre. Du har i stedet en ufattelig god kontakt til den side af dig selv, der er styret af vores urgamle hjerne –også kaldet abehjernen. Abehjernen er den hjerne, der blev udviklet i tidernes morgen og som skulle sørge for menneskets overlevelse. Derfor er abehjernen programmeret til at tænke på sex, mad og magt. De tre områder, der sørger for artens overlevelse. Abehjernen er styret af drifter, begær, lyst og glæde. Alt sammen noget vi kan få gennem nydelse, uanset om det er sex eller mad. Så hvis du synes, at det er svært at modstå chokoladefyldte kager, julefrokost-flirter eller i det hele taget er tiltrukket af alt, der kan klares med et ”quick fix”, så er det altså din indre abehjerne, der er på spil.

Skærmbillede 2016-04-21 kl. 09.26.10

 

 

 

 

Pensionsopsparing; den dårlige samvittighed

Abehjernen hader alt, hvad der er besværligt, krævende eller langt ude i fremtiden. Den tænker kun på, hvad der er lige foran den og det skal helst være nemt og ligetil. Det handler nemlig altid om at spare energi –både fysisk og psykisk, når vi har med abehjernen at gøre. Derfor kan det være direkte ubehageligt for flere af os at:

  • overveje at læse til læge
  • tænke på pensionsopsparing
  • betale huset af
  • træne til strandkroppen

Fordi det er alt sammen områder der 1. Kræver meget af os og 2. Har resultater langt ude i fremtiden. På samme måde kan koncepter, som bæredygtighed  virke både abstrakt og trættende, da det handler om at gøre en indsats for noget vi først ser konsekvenserne af om mange år.

 

Skal aben tæmmes?

 

Skærmbillede 2016-04-21 kl. 09.28.17

Nu tænker du måske, at du er dømt til fiasko. Dømt til at adlyde din mere primitive del for evigt. Svaret er nej! For det første kan du til enhver tid træne evnen til at være mere bevidst og reflekterende overfor de valg du står overfor, således at du ”tænker en ekstra gang” før du spiser flødebolle nummer otte eller kører din konto endnu mere i sænk. Men vigtigst af alt så mener jeg, at det kan være en direkte gave at mærke sin indre abe (i ny og næ). De fleste mennesker er opdraget med enorme mængder af fornuft og taler om, hvad man bør gøre, for at blive lykkeligt menneske og passe ind i samfundet. Sandheden er bare, at de mennesker, der formår at mærke efter dem selv, ofte har et bedre liv, end dem der lever efter andres rettesnor. De lader sig ikke styre af ydre krav og normer, men mærker efter og lader sig sågar rive med af aben i ny og næ.

Så nyd din indre abe(med måde).

Den er nemlig vanvittigt god til at:

  • være i nuet
  • Nyde det der sker lige nu
  • Opsøge gode oplevelser
  • Åbne op for kontakten til dig selv

 

Områder mange mennesker higer efter og bruger lang tid på at finde frem til. Svaret er måske ikke altid at meditere mere, gå mere til terapeut eller læse flere motiverende quotes. Svaret er måske at sige hej til din indre abe;-)